Следвайте Гласове в ТелеграмЗа терористите, извършили стрелба в концертната зала Крокус

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЗа терористите, извършили стрелба в концертната зала Крокус
Коментари Харесай

Путин: Украйна е подготвила прозорец за бягство на стрелците от Крокус

Следвайте " Гласове " в Телеграм

За терористите, направили пукотевица в концертната зала " Крокус сити хол " в Московска област, е квалифициран " прозорец ", през който да избягат в Украйна. Това съобщи съветският президент Владимир Путин във видеопослание до жителите, излъчено в Telegram-канала на Кремъл.

Вече е явно, че сме се сблъскали не просто с деликатно и цинично планувано терористично нахлуване, а с квалифицирано и проведено всеобщо ликвидиране на мирни, беззащитни хора, сподели още Путин.

Пълният текст на обръщението на Путин: 

Уважаеми жители на Русия!

Обръщам се към вас във връзка с кървавия, безчовечен терористичен акт, чиито жертви станаха десетки мирни, почтени хора - наши сънародници, в това число деца, младежи и дами. В момента лекарите се борят за живота на потърпевшите, които са в тежко положение. Сигурен съм, че те ще създадат всичко допустимо и даже невероятно, с цел да спасят живота и здравето на всички ранени. Специални думи на признателност към екипажите на колите за спешна помощ и на въздушната спешна помощ, специфичните сили, пожарникарите и спасителите, които направиха всичко, с цел да спасят човешки животи, да ги изведат отдолу под огъня, от епицентъра на пожара и дима, и да избегнат още по-големи загуби.

Не мога да подцени и помощта на елементарните жители, които в първите минути след нещастието не останаха безучастни и равнодушни и дружно с лекарите и специфичните служби оказаха първа помощ и транспортираха потърпевшите до лечебните заведения.

Ще окажем нужната помощ на всички фамилии, чийто живот е бил обиден от ужасното злополучие, на ранените и потърпевшите. Изразявам дълбоките си и откровени съболезнования на всички, които са изгубили своите родственици и близки. Заедно с вас скърби цялата страна, целият ни народ. Обявявам 24 март за ден на народен печал.

В Москва и Московска област и във всички райони на страната са въведени спомагателни антитерористични и антисаботажни ограничения. Сега най-важното е да попречим на тези, които стоят зад тази кървава кланица, да извършат ново закононарушение.

Що се отнася до следствието на това закононарушение и резултатите от оперативно-издирвателните дейности, все още можем да кажем следното. И четиримата директни причинители на терористичното нахлуване, всички, които са стреляли и убивали хора, са открити и арестувани. Те са се пробвали да избягат и са пътували към Украйна, където, по предварителни данни, от украинска страна им е бил квалифициран прозорец за прекосяване на държавната граница. Задържани са общо 11 души. Руската Федерална работа за сигурност и други правоохранителни органи работят по установяването и разкриването на цялата помощна база на терористите: тези, които са им осигурявали превоз, възнамерявали са способи за изплъзване от мястото на престъплението, подготвяли са тайници и скривалища с оръжие и муниции.

Повтарям, че проверяващите и правоприлагащите органи ще създадат всичко допустимо, с цел да открият всички елементи на закононарушението. Но към този момент е явно, че сме се сблъскали не просто с деликатно и цинично планувано терористично нахлуване, а с квалифицирано и проведено всеобщо ликвидиране на мирни, беззащитни хора. Престъпниците невъзмутимо и целеустремено са желали да убиват, да стрелят от упор по нашите жители и нашите деца. Подобно на нацистите, които в миналото са правили всеобщи убийства в окупираните територии, те са възнамерявали да провеждат показна екзекуция, кървясъл акт на заплашване.

Всички причинители, уредници и поръчители на това закононарушение ще бъдат заслужено и неизбежно осъдени. Които и да са те, които и да са ги управлявали. Повтарям, ще установим и накажем всички, които стоят зад терористите, които са подготвили това злочинство, този удар против Русия и нашия народ. Ние знаем каква е опасността от тероризма. Тук разчитаме на съдействие с всички страни, които откровено споделят нашата болежка и са подготвени да обединят напъните си в битката против общия зложелател - интернационалния тероризъм с всичките му проявления.

Терористите, убийците, подчовеците, които нямат народност и не могат да бъдат национализирани, ги чака една нежелана орис - отмъщение и давност. Те нямат бъдеще. Сега нашият общ дълг: бойните ни приятели на фронта, всички жители на страната - да бъдем дружно в един строй. Вярвам, че ще бъде по този начин.

Защото никой и нищо не може да разклати нашата единодушие и воля. Нашата увереност и храброст, силата на единния народ на Русия. Никой няма да може да посее отровните семена на раздора, суматохата и несъгласието в нашето многонационално общество.

Русия нееднократно е прекосявала през най-тежките, от време на време непоносими тествания, само че е ставала още по-силна. Така ще бъде и в този момент. 

Източници: ТАСС, Lenta.ru


 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР